Меню
Остання редакція: 17 травня 2023

Перше засідання гуртка у 2022-2023 навчальний рік

Студентський науковий гурток кафедри захисту і карантину рослин існує ще з 1951 року. Сьогодні гуртківцями є студенти спеціальності захист і карантин рослин усіх освітніх рівнів( від молодшого бакалавра до аспірантів).

Засідання гуртка відбуваються протягом всього навчального року відповідно до плану заходів, що плануються на навчальний рік:

План роботи студентського наукового гуртка на 2022-2023 навчальний рік

Засідання гуртка ведуть, як правило, староста гуртка або його замісники. Дуже часто бюро цю роботу доручає керівник гуртка провести будь-кому із студентів (часто спонтанно). Це дає можливість набувати їм навичок у проведенні такої роботи. Керувати роботою бюро СНГ кафедри доручається одному з викладачів (чи доцентів).

На засіданні гуртка розглядаються різного характеру питання. Зокрема гуртківці знайомляться з біографіями відомих в Україні в сфері захисту рослин вченими ентомологами, фітопатологами, гербологами. 

Студенти гуртківці зачитують на засіданні гуртка наукові реферати з питань, що стосуються їх дослідної роботи, яку вони розробляють під керівництвом одного з викладачів кафедри.

Нажаль, в умовах війни, засідання проходять в онлайн форматі, для безпеки студентів та викладачів.

На першому засіданні, що відбулось 7 вересня 2022 року, провожились вибори до науковго гуртка кафедри, а саме обирали старосту, замісника та секретаря СНГ, що  оформлюють протоколи, реєструють відвідувачів засіданні гуртка.

Один раз в рік на період проведення наукової-студентської конференції створюється комісія, на яку покладається завдання організувати і провести засідання наукової секції студентської конференції, зокрема засідання секції захисту і карантину рослин. Головуючого на засіданні секції обирає президія, або засідання веде староста та його помічники.

На секційному засіданні староста гуртка обов’язково робить  доповідь «Про історію створення наукового студентського гуртка захисту рослин та його діяльність сьогодні». На наукову конференції та упродовж навчального року на засідання гуртка запрошуються виробничники, діяльність яких пов’язана з захистом рослин.

На засіданнях студентського гуртка заслуховують і оцінюють звіти про виробничо-наукову практику,  а також наукові роботи, що подаються на конкурс кращих наукових робіт. Участь студентів в роботі наукового студентського гуртка, що функціонує при кафедрі захисту і карантину рослин, ми вважаємо школою не лише науковою, а і як такою, що формує студента і як фахівця і як активну соціальну особистість.