Меню
Остання редакція: 20 грудня 2019

Презентація книги «Захист рослин: терміни і поняття», присвяченої 175 річчю з дня заснування Уманського національного університету садівництва

Нещодавно, разом з завідуючим кафедри захисту і карантину рослин доцентом Ігорем Володимировичем Крикуновим, на приватному підприємстві «Уманський тепличний комбінат» презентували книгу «Захист рослин: терміни і поняття», видану за загальною редакцією її авторів кандидата біологічних наук, доцента Жанни Петрівни Шевченко та кандидата сільськогосподарських наук, доцента Івана Івановича Мостов’яка, верстка тексту зроблена автором книги викладачем Романом Васильовичем Чухраєм.

Спеціалісти, яких запросив на презентацію директор ПП «УТК» Микола Васильович Гордій, заслужений працівник сільського господарства України, переглядаючи книгу, звернули увагу на те, що поняття і терміни, які містяться в цій книзі, мають, як правило, наукову або виробничу інтерпретацію. В цьому зв’язку, вносячи в свій час корективи в анотацію тексту книги, декан факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин доцент Щетина Сергій Васильович підкреслив, що вона буде корисною широкому загалу людей, котрих цікавить захист рослин і суміжні з ним процеси. Формувався цей посібник викладачами і співробітниками кафедри захисту і карантину рослин, а також інших кафедр нашого університету,  викладачами кафедр інших вузів, виробничниками, запрошеними нами до співпраці. При цьому виробничники не лише приймали участь у формуванні цієї книги, а і проявили меценатство, надавши грошову підтримку для її видання. За це ми їм дуже вдячні. Крім вдячності Гордію Миколі Васильовичу, також висловлюємо вдячність заслуженому агроному України, директору ТОВ «Зоря» (Черкаського району, Черкаської області) Дарієнку Івану Йосиповичу, директору ТОВ НВЦ «Черкасибіозахист» Зубачову Сергію Романовичу, а також його заступнику Халимонику Петру Михайловичу, який, як і Микола Васильович Гордій, теж був дипломником кафедри захисту рослин, Сергію Володимировичу Лазарєву, виконавчому директору ПСП «Відродження» (Первомайського району Миколаївської області), Олегу Степановичу Яровому, генеральному директору компанії «Седна-Агро».

Шевченко Жанна Петрівна, доцент кафедри захисту і карантину рослин

Під час презентації

(зліва направо) Гордій Микола Васильович, Шевченко Жанна Петрівна, Гордій Оксана Петрівна